رشته مهندسی کشتی
رشته مهندسی کشتی مانند دیگر رشته های مهندسی در زیر گروه ریاضی قرار دارد، این رشته در مقطع کارشناسی دارای سه گرایش می باشد که عبارتنداز:
۱_ مهندسی دریا گرایش کشتی سازی : این گرایش با هدف تربیت نیروی انسانی که بتوانند نیاز سازمان های دریایی و صنایع وابسته به دریایی و کشتی سازی ها را برطرف کنند. این رشته با به کار گیری علوم مهندسی و تکنولوژی به طراحی و محاسبه اجزای مربوط به سیستم ها می پردازد. این گرایش برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در گرایش سازه کشتی آرشتیکت موجود است.
۲_ مهندسی دریا گرایش مهندسی کشتی : این گرایش با هدف تربیت نیروی انسانی برای آمادگی و صلاحیت فنی کشتی ها و امور مربوط به تعمیر و نگهداری آنها شکل گرفته است. علاقمندان به این رشته باید توجه داشته باشند که برای شرکت در این رشته از سلامت جسمانی کامل و علاقه مندی به کار و مسافرت در دریا داشته باشند.
۳_ مهندسی دریا گرایش دریانوردی : در این گرایش داوطلبان آموزش می بینند که چگونه کشنی ها را هدایت کنند، همچنین هدف از ارائه این رشته تربیت متخصصانی است که بتوانند امور مربوط به شرکت های کشتیرانی و صلاحیت هدایت کشتی ها را دارا باشند. لازم به ذکر است این رشته تنها در دانشگاه خلیج فارس بوشهر پذیرش دانشجوی دختر دارد.
بازار کار رشته مهندسی کشتی
دانشجویان و فارغ التحصیلانی که در رشته مهندسی کشتی تحصیل کردند می توانند در رابطه با رشته ی خود وارد بازار کار شوند که برخی از مشاغل عبارتنداز:
۱_ اشتغال در کارخانه های کشتی سازی ( مانند صدرا _ نکا و اروندان )
۲_ مهندس تولید برای طرح های ساختمانی کشتی ها
۳_ سازمان بنادر و کشتیرانی
۴_ مهندسی ناظر برای طرح های اجرایی
۵_ فعالیت های تحقیقاتی
۶_ صنایع دریایی و…
مشاوره انتخاب رشته مهندسی کشتی
انتخاب رشته مانند انتخاب دانشگاه نقشی اساسی در شکل گیری آینده هر شخص دارد، در واقع انتخاب رشته کنکور یکی از مهم ترین و حساس ترین تصمیم هایی است که افراد برای ورود به دانشگاه ها باید آن را اتخاذ کنند. انتخاب رشته یکی از مقوله هایی است که اگر اشتباهی در آن صورت بگیرد هیچ بازگشتی برای آن وجود نخواهد داشت ، پس داوطلبان باید این مرحله را بسیار جدی بگیرند. یکی از راه هایی که می تواند کمک شایانی در زمینه انتخاب رشته به داوطلبان داشته باشد. مشورت با مشاوران انتخاب رشته و تحقیق و مطالعه در رابطه با رشته دلخواه است.
دروس مشترک در گرایش های مختلف مهندسی دریا
ریاضی، معادلات دیفرانسیل، محاسبات عددی، فیزیک مکانیک، فیزیک، شیمی و خواص مواد، مبانی مهندسی برق، رسمی فنی، استاتیک، دینامیک، مقاومت مصالح، ترمودینامیک، مکانیک سیالات، طراحی اجزاء و ماشین، انتقال حرارت، کنترل اتوماتیک
دروس تخصصی گرایش مهندسی کشتی
شناخت کشتی، الکترونیک ارتباطات، آرشیتکت کشتی، کمک های اولیه، دریانوردی و ملوانی، ماشین دریایی، صافی های فرعی، سیستم های انتقال قدرت
دروس تخصصی مهندسی کشتی سازی
تکنولوژی کشتی ، تحلیل سازه ها ، آرشیتکت کشتی ( استاتیک ) ، آرشیتکت کشتی ( مکانیک ) ، ماشین های محرکه ، مهندسی دریا ، فیزیک موج ، علم مواد و شناخت فلزات ، ریاضیات مهندسی . (بسیاری از درسهای این گرایش همراه با آزمایشگاه یا کارگاه است).
دیدگاهتان را بنویسید