رشته علوم زراعی و باغی
ارسال شده توسط موسسه رندو
1397-04-18
1.64k بازدید
رشته علوم زراعی و باغی
قبل از هر انتخابی، در ابتدا لازمه که نسبت به آن شناخت کافی داشته باشی و اطلاعاتی جمع آوری کنی. در انتخاب رشته هم همینطور باید دقت کافی داشته باشی.
بخاطر اینکه این رشته به آینده ات مربوط میشه. شاید کنجکاو باشی که در مورد رشته امور زراعی هم اطلاعاتی داشته باشی و اگه با علایق و استعدادت جور درآمد، به ادامه تحصیل در اون مشغول بشی.
برای همین ، این مقاله به معرفی رشته علوم زراعی و باغی هنرستان اختصاص داره.
میدونی که جمعیت در حال افزایش است و روز به روز به تعداد آدمهایی که نیاز به غذا، پوشاک و … دارن، اضافه میشه. ولی منابعی که این نیازها رو رفع میکنه هم، محدود هست.
از اونجایی هم که علم داره پیشرفت میکنه بایستی یه راه درست پیدا کرد تا این مشکل حل بشه.
یعنی با کمبود منابع آبی و زمین زراعی، روشی پیدا کرد تا بشه تولید محصولات، را زیاد کنیم. روش های صنعتی جدیدی وجود داره که بتونه کارها رو آسونتر کنه. از طرفی چون جمعیت شهرها هم افزایش پیدا کرده. باید راههایی برای کاهش دود و آلودگی پیدا کرد مثلاً فضای سبز شهر را افزایش داد.
چون آدمها به گل و گیاه هم احتیاج دارن و نمیتونن که توی هوای آلوده زندگی کنن.
رشته امور زراعی نقش خودش رو اینجا نشون میده. این رشته هم به زراعت و هم به باغبانی ربط داره.
توی این رشته در مورد گیاه، آب و خاک، پرورش گیاهان باغی و زراعی و… مطالعه میشه.
از طرفی جامعه امروزی برای زنده موندن نیاز به تغذیه داره، میشه گفت که وارد شدن به این رشته میتونه از لحاظ اقتصادی پر درآمد باشه. البته وقتی می خواهید وارد این رشته بشید، باید امکانات خودتون و منطقه تون را درنظر بگیرید.
مثلا اگه توی روستا زندگی می کنید و زمین کشاورزی دارید، این رشته به شما کمک میکنه که از زمین تون بهتر استفاده کنید و یا محصول بهتری بکارید یا روشهایی برای افزایش محصول تون پیدا کنید.
چه شناختی در مورد بازار کار و آینده شغلی رشته علوم زراعی و باغی داری؟
خوشبختانه توی رشته امور زراعی بخاطر اینکه رشته جدید و کاربردی تری هست، شغلهای مناسبی هم براش وجود داره و توی واحدهای کشاورزی میتونی مشغول به کار بشی.
چون توی این رشته در مورد زراعت و باغبانی و گیاه شناسی و…
توانمندی علمی بدست میاری و تخصص پیدا میکنی، میتونی که توی اداره ها و آموزشگاههایی مثه هنرستان کشاورزی و امور زراعی و باغی کار کنی.
البته به توانایی فردی و علمی خودت هم بستگی داره و میتونی شغلهای متفاوتی رو انتخاب کنی. اگر هم علاقه داری میتونی به ادامه تحصیلت برسی و حتی تا مقطع دکترا هم میتونی ادامه بدی.
و شاید هم دوست داشته باشی که به عنوان استاد دانشگاه به تدریس مشغول بشی. انتخاب علاقه کاریت با خودته ولی در اینجا یه سری شغل های دیگه هم آورده میشه:
* انجام کارهای مربوط به نمونه برداری از خاک و آب
* کاربرد درست و اصولی وسایل و تجهیزات و نهاد های کشاورزی
* تولید محصولات باغی و زراعی
* نگهداری از فضای سبز و پارکها
* سرپرست مزرعه
* طراح باغ و فضای سبز
* همکاری در اجرا و نگهداری سیاست های آبیاری تحت فشار
* اشتغال در کشت و صنعتها
* کار در سازمان پارکها و فضای سبز شهرداریها
* کمک کارشناس در آموزش کشاورزی
* تأسیس دفاتر خدمات کشاورزی
* مشاور در شرکتهای خدمات سمپاشی
* اشتغال در شرکتهای تولید سموم کشاورزی
* شناسایی آفات و امراض گیاهی
* اداره و مدیریت مزارع کشاورزی و باغات کشاورزی
* تسریع در تغییر کشاورزی صنعتی به کشاورزی پیشرفته
* راه اندازی بنگاههای خدمات کشاورزی
* تامین نیروی انسانی بخش دولتی و خصوصی
آشنایی با رشته های علوم تجربی کلیک کن
آشنایی با رشته های ریاضی فیزیک کلیک کن
سوالا متداول دانش آموزان کلیک کن
دروس رشته علوم زراعی و باغی
در مورد درسهای رشته علوم زراعی و باغی چی میدونی؟
وقتی توی هنرستان وارد این رشته بشی درسهای مختلفی رو در مورد رشته امور زراعی میخونی. اما بعضی درسها به صورت مشترک توی سه تا مقطع است در واقع عمومی هستن . بعضی از درسها هم توی هر پایه برای این رشته اختصاصی هستن. در اینجا لیست درسها آورده شده.
دروس تخصصی پایه دهم رشته علوم زراعی و باغی
آیا رشته امور زراعی به دردت میخوره؟
قبل از وارد شد به هر رشته ای لازم داری که بدونی، آیا این رشته برات مناسبه و به دردت میخوره! مهمترین چیزی که در این باره این رشته لازمه، اینه که تو باید به این رشته علاقه داشته باشی و هوش و استعداد کافی داشته باشی. این هم در نظر بگیر چون با زمین و زراعت سر و کار داری پس از نظر جسمی هم باید دارای قوی باشی و بتونی از عهده کارت بربیایی و همچنین دقتت هم باید بالا باشه و حواست رو جمع کنی که از محصولات به خوبی مراقبت کنی تا از آفت در امان بمونه.
به نظرت رشته علوم زراعی و باغی توی جامعه چه اهمیتی داره؟
توی جامعه امروزه، با پیشرفت علم و تکنولوژی، روشهای جدیدی برای بهتر شدن در زمینه کشاورزی بوجود آمده. اما باز هم نیاز به نیروی انسانی همچنان وجود داره. پس لازمه از کسی کمک گرفته بشه که در این بخش دارای تخصص است. در واقع نیاز انسان به غذاهای متنوع هم یکی از دلایلی است که نیاز به این رشته را پررنگ میکنه. چون با توجه به اینکه جمعیت هم روز به روز بیشتر میشه؛ نیاز به غذا و خورد و خوراک هم بیشتر شده، پس باید جوری برنامه ریزی بشه که با کمترین منابع، بیشترین تولید محصولات باغی و زراعی را داشت. این رشته خیلی در آینده تغذیه مردم و اقتصاد کشور موثر است و نقش مهمی رو در زندگی داره.
نظرت در مورد ادامه تحصیل توی رشته علوم زراعی و باغی چیه؟
وقتی وارد این رشته شدی و طی دورانی که توی هنرستان بودی و در این رشته مطالعه داشتی به این رشته علاقمندتر بشی و بعد از تموم کردن هنرستان هم شاید دوست داشته باشی که باز هم ادامه تحصیل بدی. این میتونه فکر بکری باشه برای اینکه میتونی در آینده پیشرفت خیلی بهتری داشته باشی و از لحاظ موقعیت کاری هم توی جایگاه بالاتری باشی. ولی برای ادامه تحصیل باید که توی آزمون کاردانی شرکت کنی و در صو
رت قبولی وارد آموزشکده کاردانی بشی و به ادامه درس مشغول بشی. بعد از گرفتن مدرک کاردانی می تونی ادامه تحصیل بدی و مهندس کشاورزی بشی ولی اگر هم که دوست نداشته باشی میتونی بعد از هنرستان که دیپلم گرفتی، جاهای مختلفی سر گرم کار بشی. ولی اینم در نظر بگیر که هر چه سطح علمیت بیشتر باشه، میتونی آینده بهتری برای خودت بسازی.
چه توانایی ها و مهارت هایی توی رشته علوم زراعی و باغی یاد میگیری؟
توی این رشته بهت در مورد انجام عملیات عمده تولید محصولات زراعی و باغی آموزش میدن و بهت یاد میدن که چطور میتونی عملیات باغداری (گلکاری، نهال کاری، قلمه زنی و…) رو انجام بدی. در مورد نحوه سرپرستی مزارع و باغهای میوه و شناسایی آفتها و بیماریهای گیاهی، اطلاعاتی میدن. همچنین بهت در مورد توانایی فعالیت توی موسسات تولیدی و کشت و صنعت گفته میشه تا بتونی خدمات کشاورزی خوبی رو ارائه بدی.
پیوستن به اینستاگرام رندو کلیک کن
پیوستن به تلگرام رندو کلیک کن
درباره رندو متفاوت ترین گروه مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی کشور
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
خستگی بعد از مطالعه | موسسه مشاوره رندو
وقتی مدت طولانی پیوسته درس خوندیم و خسته شدیم ،...
استرس و راه حل های رفع استرس | موسسه مشاوره رندو
🤦📌⚠️استرس واکنش طبیعی بدن ما در برابر فشار...
معرفی رشته فوریت های پزشکی
معرفی رشته فوریت های پزشکی 🏥 فوریتهای پزشکی خدمات امداد...
رشته تکنسین پروتزهای دندانی
🦷معرفی رشته تکنسین پروتزهای دندانی🦷 هدف این رشته تربیت متخصصان...
معرفی رشته هوشبری
معرفی رشته هوشبری هدف تربیت افراد کارآمدی است که بتوانند...
معرفی رشته پرستاری
معرفی رشته پرستاری امروزه با گذشت زمان و پیشرفت علم...
دیدگاهتان را بنویسید