تراز چیست و به چه منظوری انجام می شود؟
تراز چیست و به چه منظوری انجام می شود؟
فرض نمایید از دانش آموزان کلاس شما آزمون ادبیات گرفته میشود و شما در این کلاس نمره ۱۶ کسب می نمایید و با این نمره شما نفر اول کلاس می شوید، یک بار دیگر از آن کلاس آزمونی گرفته می شود و این بار نیز شما نمره ۱۶ کسب می کنید با این تفاوت که نفر آخر کلاس می شوید.
در هردو آزمون شما نمره ۱۶ را کسب نمودید و لیکن ارزش این دو نمره یکسان نمیباشد، که این موضوع یعنی یکسان سازی ارزش نمرات موضوع مبحث نرمالیزاسیون را میسازد. به عبارتی ممکن است دقیقاً درصد نمرات خام کارنامه شما با درصد نمرات خام کارنامه دوست شما یکسان باشد و لیکن رتبه شما یکسان نباشد، یعنی در کنکور سراسری و آزاد هر تست کنکور ارزش خاص خود را دارد و ارزش تست شماره ی ۹ عربی با تست شماره ۱۰ یکسان نمیباشد و جالب است بدانید آن تستی که کمترین پاسخگو را دارد، ارزشمندتر است.
از این رو در می یابیددروس ریاضیات و فیزیک تجربی و همچنین شیمی گروه ریاضی فیزیک و ریاضی و آمار گروه انسانی دارای ارزش بسیار بالاتری از ضرایب در نظر گرفته شده هستند و این موضوع به صورت خیلی واضح در درس عربی عمومی دیده می شود. لذا به هیچ وجه سعی نکنید مبحث را صرفاً به دلیل آنکه سخت میباشد از گردونه مطالعاتی حذف نمایید
به طور مثال در درس معارف اسلامی حتماً یک تست کنکور مربوط به روایات و احادیث و یک تست کنکور مربوط به درس وصیت نامه امام می باشد و این دو تست بیشترین ارزش را در میان تست های معارف اسلامی دارا میباشند زیرا کمترین پاسخگو را دارند که حتی شاید خود شما یا دوستان شما نیز درکنکور سال قبل به این تست ها نتوانستند پاسخ صحیح بدهید ….
بنابراین این گفته عموم که میتوانید تست های دشوار را رها نموده و به سراغ تست های آسانتر بروید … کاملاً غلط میباشد زیرا تست های دشوار به علت داشتن پاسخگوی کمتر از بیشترین ارزش در کنکور برخوردار میباشند.
دیدگاهتان را بنویسید